365 Multi Factor Authenticate (MFA)

Gewijzigd op Ma, 4 Dec, 2023 om 4:56 PM

Als u voor de eerste aanmeld en u krijgt deze melding,
dan houdt dat in dat u geforceerd wordt om Multi Factor Authenticatie in te schakelen.

MFA instellen bij eerste aanmelding

Nadat je hebt aangemeld en je hebt de melding gekregen dat je MFA moet inschakelen, volg de volgende stappen om MFA in te stellen.

Download de Microsoft Authenticator (1).

Vervolgens klikt u op Volgende (2).
Deze is aangeraden maar u kunt ook voor andere opties kiezen;

• Als u een andere verificator-app dan de Microsoft Authenticator-app wilt gebruiken (zoals Google Authenticator of Authy), selecteert u Ik wil een andere verificator-app gebruiken.
  • U kan ook een andere methode kiezen dan de verificator-app, zoals sms verificatie. Klik op Ik wil een andere methode wil instellen. (Wegens veiligheidsredenen is dit niet aangeraden)
Indien u geen smartphone heeft (Android, iPhone, ...), dan moet u kiezen voor andere methode instellen.

Eerste keer Authenticator openen

1. Open de Authenticator app op uw smartphone.
  2. Als je de melding krijg of de Authenticator meldingen mag versturen, klik op Toestaan.
  3. Klik op Accepteren (Microsoft houdt enkel Software gegevens bij en geen persoonlijke data van uw gsm)
  4. Klik op Doorgaan zonder aan te vinken.
  5. Voeg Werk account toe.
    en klik op Een QR-code scannen
  6. De Authenticator app zal vragen of het fotos mag maken. Klik op "Tijdens gebruik van de app".
  7. Vervolg de instructies van uw PC.
  8. Scan de QR code met de Authenticator app, door de achterkant van de smartphone te richten naar de QR code, op een afstand van 15cm~50cm van het beeldscherm.
  9. Er zal een account zijn toegevoegd. Klik hierop.
  10. Op uw smartphone, zult je een 6-cijferige code zien die je moet invullen op de site.
    Let op, je hebt telkens maar 30sec om het correct in te vullen. Klik vervolgens op Next.
  11. Als je de code correct hebt ingetypt, zal je een succes melding ontvangen en uw account is nu beveiligd volgens MFA.
  12. Het is aangeraden om de Batterijoptimalisatie uit te schakelen zodat alle meldingen kunnen binnenkomen.
    Dit doe je door op de 3 bolletjes menu te drukken (1), vervolgens op Batterijoptimalisatie uitschakelen (2) te drukken.