365 Outlook Mail instellen op Android (GMail)

Gewijzigd op Do, 16 Nov, 2023 om 4:48 PM

We raden af om Gmail of Android Mail te gebruiken, en om de Outlook applicatie te gebruiken.
Wilt u alsnog uw Outlook mail op uw Gmail of Android Mail instellen, volgen hieronder de instructies;

Vooraleer u begint, werk eerst de Gmail app bij naar de nieuwste versie:

Open de app Google Play Store op uw telefoon of tablet.

Typ 'Gmail' in het zoekvak en klik op Bijwerken.

Opmerking: Als de optie Bijwerken niet beschikbaar is, heeft u de nieuwste versie al.

Open de Gmail-app.

Tik op het menupictogram () in de linkerbovenhoek > Instellingen > Account toevoegen > Exchange en Microsoft 365.

Belangrijk: Kies Outlook, Hotmail en Live NIET tenzij u alleen e-mail wilt synchroniseren.

Meld u aan.

Voer uw volledige e-mailadres in en tik op Volgende.

(hier aangetoont als "uwnaam@hotmail.com")

Uw e-mailadres toevoegen

Geef uw wachtwoord op en tik op Volgende.

Wachtwoord invoeren

Volg de stappen voor uw accounttype:

Outlook.com-gebruikers: deze stap overslaan
Voor Exchange of andere accounts moet u mogelijk uw IT-beheerder of e-mailprovider vragen om serverinstellingen en stelt u het account handmatig in.

Microsoft 365 werk of school: mogelijk ziet u een scherm Omleidingsaanvraag. Tik op OK.

Tik op OK als u een omleidingsaanvraag krijgt.

Wijzig de server op het scherm met serverinstellingen voor inkomende e-mail in outlook.office365.com.

Volg eventuele aanwijzingen voor beveiligings- of apparaatmachtigingen, synchronisatie-instellingen en meer.

Klik op OK als u een prompt krijgt.

Als u een Microsoft 365 of schoolaccount hebt, wordt u mogelijk ook gevraagd om extern beveiligingsbeheer te bevestigen en aanvullende beveiligingsmaatregelen goed te keuren. Kies in dit geval OK of Activeren.

Ga naar het Postvak IN dat u zojuist hebt ingesteld.

Als u een e-mail ziet met de tekst Actie vereist voor synchronisatie van e-mail,

opent u deze en tikt u op Gebruik een andere e-mail-app.

Sla deze stap over als u dit bericht niet ziet en uw e-mail wordt gesynchroniseerd.

Klik op de koppeling om de synchronisatie in te schakelen

Trek de Android-meldingsbalk omlaag door vanaf de bovenkant van het scherm omlaag te swipen.

Meldingsbalk openen

Als u de melding Kan agenda en contactpersonen niet synchroniseren krijgt, tikt u hierop.

Tik vervolgens op Toestaan en u bent klaar.

Opmerking: Als u geen synchronisatiefout ziet, controleer of de agenda en contactpersonen worden gesynchroniseerd.