365 Mail instellen Android (Outlook)

Gewijzigd op Ma, 4 Dec, 2023 om 4:52 PM

Outlook voor Android voor de eerste keer instellen

Opmerking: Als u een werkaccount hebt waarvoor de Intune-bedrijfs portal-app vereist is, installeer deze dan vanuit de Google Play Store voordat u Outlook voor Android instelt. Het is mogelijk dat uw IT-beheerder vereist dat u uw Android-apparaat inschrijft voor Intune.

Installeer de Outlook voor Android-app vanuit de Google Play Store en open deze.

Tik op Aan de slag als dit de eerste keer is dat Outlook wordt geopend.

Om een ander e-mailaccount toe te voegen, opent u het menu De knop Meer > Instellingen Instellingen > Account toevoegen > E-mailaccount toevoegen.

Outlook kan uw Google-accounts detecteren.

Om ze toe te voegen aan Outlook voor Android, tikt u op het Google Connect Account en vervolgens op OK om het te bevestigen.

Tik op Toestaan om Outlook toegang te geven tot uw contactpersonen.

Outlook voor Android vindt uw Gmail-account mogelijk automatisch. Tik op OK om Outlook toegang tot uw accounts te geven.

Als u deze accounts niet wilt toevoegen, tikt u op Overslaan en gaat u naar stap 4 onder Stel hieronder een ander e-mailaccount in.

Selecteer de accounts die u wilt toevoegen en tik op Account toevoegen.

U wordt mogelijk gevraagd om zich aan te melden.

Tik op Account toevoegen om uw Gmail-account toe te voegen aan de app

Tik op Toestaan om offline toegang en andere vragen te bevestigen.

Tik op Toestaan om Outlook offlinetoegang te geven.

Als u een ander e-mailaccount wilt toevoegen, tikt u op Doorgaan en gaat u naar stap 4, of tik op Overslaan.

Een e-mailaccount instellen

Typ uw volledige e-mailadres en tik vervolgens op Doorgaan.

Als u wordt gevraagd om uw provider te kiezen, moet u Exchange handmatig instellen of een IMAP- of POP-account instellen.

Voer uw e-mailadres in.

Voer het wachtwoord van uw e-mailaccount in en tik op Aanmelden of Volgende.

Het aanmeldingsscherm kan er anders uitzien. Dit is afhankelijk van uw e-mailprovider.

Voer het wachtwoord voor uw e-mailaccount in.

Verifieer uw identiteit als meervoudige verificatie is ingeschakeld.

Raadpleeg Overzicht van beveiligingsinformatie voor meer informatie.

Controleer uw sms-berichten en voer de code van zes cijfers in.