365 Gmail toevoegen aan Outlook (Windows)

Gewijzigd op Ma, 13 Nov, 2023 om 4:58 PM

Gmail instellen in Outlook

Probeer allereerst of je de Gmail account in kwestie al reeds kunt toevoegen in Outlook.

1. Open Outlook en selecteer Bestand > Account toevoegen.

2. Voer uw e-mailadres in en selecteer Verbinding maken.

3. Als u hierom wordt gevraagd, voert u uw wachtwoord in en selecteert u OK.

4. Selecteer Voltooien.

Normaal gezien zal deze automatisch al Gmail / Google herkennen en het als IMAP instellen.

Je hoeft verder niks te doen en uw Gmail staat ingesteld in uw Outlook.

Als je echter de keuze krijgt om geavanceerde instellingen te configureren, moet je controleren of IMAP (zie volgende sectie) ingesteld staat (en zo ja, deze even uitschakelen, ~3min wachten, en terug inschakelen).

Sluit Outlook en doe de volgende stappen;

IMAP inschakelen in Gmail

1. Open Gmail in uw browser.

2. Klik rechtsboven op Instellingen ⚙️ -> Alle instellingen bekijken.

3. Klik op Doorsturen en POP/IMAP.

4. Selecteer naast IMAP-toegang de optie IMAP inschakelen.

5. Selecteer onder Limieten voor mapgrootte de optie Het aantal berichten in een IMAP-map niet beperken (standaard).

6. Klik op Wijzigingen opslaan.

Vervolgens probeert je opnieuw om met Gmail aan te melden in Outlook.

IMAP instellingen voor Gmail

Krijgt je opnieuw geavanceerde instellingen te zien,

probeer het dan manueel in te stellen als IMAP met de volgende instellingen;

Binnenkomende server; imap.gmail.com:993 met SSL verificatie.

Uitgaande server; smtp.gmail.com, met TLS verificatie.

Bepaalde folders / Labels komen niet mee in Outlook vanuit Gmail.

Daarvoor moet je best de instellingen van de Labels aanpassen.

1. Klik rechtsboven op Instellingen ⚙️ -> Alle instellingen bekijken.

2. Klik op Labels.

3. Vink naast het label van de mappen die u wilt meenemen het vakje aan voor Weergeven in IMAP.