Mobiel Internet Hotspot (Tethering)

Gewijzigd op Vr, 9 Jun, 2023 om 6:08 PM

Uw hotspot inschakelen (Android)

Open uw Instellingen (sleep bovenkant van uw scherm naar beneneden en druk op het tandwieltje).

Open Verbindingen.

Normaal gezien zal er een optie "Mobiele Hotspot" en/of "Tethering" zien staan. Klik hierop.
Het kan dat je naar beneden moet scrollen (of naar boven slepen) voordat deze optie zichtbaar is.

Schakel Mobiele Hotspot in (1).

Pas vervolgens Mobiele Hotspot instellingen aan (2).

Wij raden Bluetooth-tethering af door veelvoudige verbindingsproblemen (traagheid, onderbrekingen).

Je moet slechts 1 van de opties ingeschakeld hebben, niet meerdere.

Hier zie je verscheidene gegevens van het hotspot (omcirkeld met blauw).
Je kunt deze ook aanpassen door Configureren op te drukken (omcirkeld met rood).

Het is aangeraden om een niet al te gemakkelijk wachtwoord te kiezen
(BV. een bijvoeglijk en zelfstandig naamwoord, beginnend met hoofdletter, minstens 1 cijfer en een leesteken).
Zet ook de band op 2,4GHz aangezien dit het meest toegankelijk zal zijn voor andere toestellen.

Uw hotspot inschakelen (Apple / iOS)

Ga naar 'Instellingen' > 'Mobiel netwerk' > 'Persoonlijke hotspot' of 'Instellingen’ > 'Persoonlijke hotspot'.

Tik op de schuifknop naast 'Anderen mogen verbinden'.
Verander indien nodig het wachtwoord.